Vacook 15 spada med profesionalne, zanesljive in vzdržljive termične potopne črpalke. Posebej oblikovan za kuhanje po metodi sous vide. Pri metodi sous vide gre za počasno kuhanje v vakumu pri stalni temperaturi, ki je pod točko vretja. Osnovni postopek kuhanja je preprost. Surovo živilo damo v vrečko, jo neprodušno zapremo in vse skupaj položimo v vodo pri kontrolirani temperaturi in za čas, ki je predpisan. Ta metoda kuhanja izboljša upravljanje z zalogami hrane, razširi možnosti konzerviranja, omogoča natančno kontrolo porcij in zagotavlja popolno ponovljivost priprave. Poleg tega lahko doseže intenzivnost in naravnost okusa, barve in teksture, ki je ni mogoče doseči s tradicionalnimi metodami. Ker pri metodi sous vide termična obdelava živil poteka pri nižjih temperaturah je čas njenega kuhanja navadno daljši. Primeren za raznovrstna živila, kot so meso, ribe, zelenjava, jajca, ipd.
LASTNOSTI:
- ohišje iz nerjavečega jekla
- LCD zaslon za upravljanje časa kuhanja in temperature vode
- 10 integriranih programov za enotno in ponovljivo kuhanje
- za vse toplotno odporne posode z zmogljivostjo do 50L
- dimenzije črpalke: 150*240*380 mm
- teža: 4 kg
PREDNOSTI KUHANJA SOUS VIDE:
- kuhanje v naprej pripravljene hrane
- prihranek pri času (v naprej nastavljen čas ter temperatura kuhanja)
- kuhanje živil v lastnem soku, bolj poln okus
- kuhanje več različnih živil hkrati (brez, da se okusi pomešajo med seboj)
- točna nastavitev temperature za kuhanje živil
- ohranjanje okusa in hranil
Za več informacij o izdelku nas lahko kontaktirate tukaj.